Asperge Venkelsoep

Deze soep is een echte aanrader.
Paar minuten werk om het te maken en een half uurtje laten trekken en het is smullen geblazen van deze bijzondere en culinaire soep.


Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Soepen  - 
Klaar in: 7m  -  Bereidingstijd: 25m  - 
Waardering  0.00/5

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 2 stuk(s) knoflooktenen fijngesneden
  • 1 eetlepel (s) olijfolie
  • 1 stuk(s) ui
  • 3 stuk(s) bosui
  • 1 stuk(s) gekookte aardappel
  • 400 gram asperges (vers of uit pot)
  • 1 stuk(s) venkelknol
  • 1 liter(s) groentebouillon
  • 1 beetje dragon
  • 10 stuk(s) basilicum blaadjes
  • 1 scheutje room
  • 1 beetje zout en peper naar smaak

Voedingswaarde

(dieet, vegetarisch, glutenvrij)

Asperge Venkelsoep Werkwijze

  1. Snij de ui en bosui in stukken.
    Maak de venkel schoon en snij deze in parten.
    Pers een de knoflooktenen.
  2. De olijfolie in een soeppan warm laten worden ,
    Fruit hierin de ui en bosuitjes een paar minuten.
  3. Voeg de knoflook, de venkel en de helft van de asperges toe en laat ze 2 minuten al roerend mee fruiten.

    Doe de inhoud van de pan in uw blender.
    Giet er een kwart liter groentebouillon samen met de kruiden bij.
  4. Pureer helemaal fijn.
    Als het fijngemalen is giet de soep in de pan en voeg overige groenten bouillon toe en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
  5. Voeg de overgebleven helft van de asperges toe aan de soep en laat de soep nog 5 minuten zachtjes op het vuur staan.
  6. Voeg peper en/of zout toe naar smaak.
    Zorg ervoor dat je de soep niet meer laat koken nadat je de room hebt toegevoegd.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer