Sambal Hijau

Maak zelf verse sambal.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Marinades en Kruidenmengsels  - 
Klaar in: 2m  -  Bereidingstijd: 5m  - 
Waardering  5.00/5

Ingrediënten

Voor 10 personen ()

Recept

  • 15 stuk(s) groene lomboks
  • 8 stuk(s) sjalotten (gesnipperd)
  • 4 stuk(s) knoflooktenen (geperst)
  • 2 theelepel (s) trassi
  • 1 beetje zout
  • 1 beetje zonnebloemolie

Voedingswaarde

(dieet, glutenvrij, lactose vrij)

Sambal Hijau Werkwijze

  1. Maak de lomboks schoon en snijd ze  in stukken.
    Doe de gesnipperde sjalotten, de trassi, scheutje olie, zout en de lombok in de blender.
    Mix dit glad in ongeveer 30 seconden.
  2. Verhit een bakpan met een beetje olie op hoog vuur.
    Bak de sambal nog ongeveer 2 minuten. (u kunt het met een spatel uit uw blender halen)

    In een steriel potje bewaren in de koelkast (maand houdbaar.)
Blender Workshop

RT @culinairwf: Een blog waar ik ook wat van mijn kennis als natuurvoedingsdeskundig deel. En een Vitamine C boost smoothie recept https://…

Blender Workshop Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer