Raita

Een saus die veel gegeten wordt in landen zoals India en Pakistan.
Een yoghurt saus met komkommer, verse koriander en muntblaadjes.
Perfecte saus om bij een zeer pittig gerecht te serveren.
Het verfrist namelijk de mond.
Deze saus kan ook over salade of als dipsaus.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Sauzen  - 
Klaar in: 1m  -  Wachttijd: 30m

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 stuk(s) komkommer
  • 200 gram yoghurt
  • 0.5 theelepel komijn poeder of zaad
  • 1 stuk(s) lente-ui
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 1 handvol (s) verse koriander
  • 0.5 handvol (s) muntblaadjes
  • 0.5 theelepel suiker

Voedingswaarde

(dieet, vegetarisch, glutenvrij)

Raita Werkwijze

  1. Schil de komkommer en snij in stukken.
  2. Doe de komkommer in uw blender.
  3. Knijp het sap uit de citroen kwart boven uw blender mengbeker.
  4. Voeg de overige ingrediënten toe en pureer het kort.
    Met een spatel de Raita uit de blender halen en zet minimaal een half uur in de koelkast voor serveren.
    De smaken trekken er lekker in en de saus.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer