Karamel IJskoffie

Kost iets meer tijd dan de "standaard" ijskoffie;
maar dan heb je ook wat!

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Overige Recepten  - 
Klaar in: 5m  -  Bereidingstijd: 5m  -  Wachttijd: 30m

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 2 stuk(s) kopjes espresso
  • 1 eetlepel (s) rietsuiker
  • 4 eetlepel (s) basterdsuiker
  • 1 eetlepel (s) roomboter
  • 100 mL water
  • 200 mL ongeklopte slagroom

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij)

Karamel IJskoffie Werkwijze

  1. Doe het rietsuiker in de hete espresso en laat afkoelen.
    Vervolgens giet de koude espresso in ijsblokjes vorm en laat het in de vriezer staan tot het is bevroren.
  2. Smelt het klontje boter in een pan en doe de basterdsuiker erbij.
    Laat het licht karameliseren op een lage stand.
    Wacht tot alle suiker is opgelost en dat het een lichte karamelkleur heeft gekregen.
  3. Dan afblussen met het water en de slagroom.
    Blijven roeren.
  4. Doe het karamel slagroommengsel in uw blender en laat dit ongeveer 20 seconden mixen.
    Daarna de espresso ijsblokjes toevoegen en mixen tot alles is fijngemalen.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer