Wortel Pastinaak Puree

Beetje kleur op je bord en het hapt heerlijk weg.
Gezonde groenten hap.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Bijgerechten  - 
Klaar in: 4m  -  Bereidingstijd: 25m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 50 gram roomboter
  • 1 scheutje olijfolie
  • 3 stuk(s) pastinaak
  • 1 stuk(s) winterpeen
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) bouillonblokje (kruidenblokje of kip)

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij)

Wortel Pastinaak Puree Werkwijze

  1. Schrap de winterpeen en pastinaak.
    Snij vervolgens in stukken of plakjes.
  2. Verwijder velletjes van de knoflook en snij in stukken.
    Snipper de ui.
  3. Verwarm een pan en smelt hierin de roomboter.
  4. Voeg de pastinaak en winterpeen toe, ui en knoflook.
    Roer dit allemaal in de pan. (zo'n 5 minuten)
  5. Voeg het water toe.
    Verkruimel het soepblokje en voeg deze ook toe aan de pan en roer een keer door.
    Laat dit met een deksel zo'n 25 minuten sudderen tot de wortel en pastinaak zacht geworden is. (middel vuur
  6. Doe de inhoud van de pan in uw blender.
    Voeg een scheutje olijfolie toe.
    Met de momentschakelaar even laten pureren.
    Daarna gewoon aanzetten. (eventueel even afzetten en met een spatel langs de kant gaan en vervolgens weer aanzetten)
  7. Met een spatel eruit halen.
    Eventueel weer opnieuw in de pan om te verwarmen.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer