Vandaag een heerlijke #zomersedag. Wat een genot om buiten te zitten in de zon, de vogels te horen en dan een heerl… https://t.co/dlHB1qpWFj
Havermelk
Maak zelf havermelk.
Dit is een zuivelvrije basis voor bijvoorbeeld lekkere smoothies.
Dan gebruik je dus havermelk in plaats van bijvoorbeeld yoghurt.
(Haver is trouwens glutenvrij)
Het is heel goedkoop en gemakkelijk om zelf te maken.







Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 120 gram havermout
- 1 liter(s) water
- 0.5 stuk(s) citroen
- 1 beetje zout
Voedingswaarde
(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)Havermelk Werkwijze
- Knijp het sap uit de citroen.
Week de havermout een nacht in water en doe daar het sap van de citroen bij. - Doe de havermout in een zeef en spoel het onder de kraan goed af.
- Doe de havermout, met een halve liter water, snufje zout en honing in de blender en blend dit ongeveer een halve minuut.
Giet daarna terwijl de blender nog mixt de andere helft van het water erbij. (door gat in de deksel of door de deksel een beetje op te lichten.) - Deksel er weer op en zet de blender uit.
- Zeef de melk met een kaasdoek
- Bewaar de melk in de koelkast (blijft ongeveer 4-5 dagen goed)