Pindasoep met kip

Hartige en beetje pittige soep.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Soepen  - 
Klaar in: 5m  -  Bereidingstijd: 1u  - 

Ingrediënten

Voor 6 personen ()

Recept

  • 1 stuk(s) kippenpoot
  • 2 Kopje(s) pinda s (ongezouten)
  • 1 eetlepel (s) pindakaas
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 2 stuk(s) rode pepers
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel (s) gember poeder
  • 1 naar smaak zout
  • 1 liter(s) kippenbouillon
  • 1 scheutje ketjap manis

Voedingswaarde

(glutenvrij, lactose vrij)

Pindasoep met kip Werkwijze

  1. Kip wassen, drogen en zouten.
  2. Haal de zaadjes uit de peper en snijd in stukken.
  3. Maak een marinade van de gember, knoflook en een halve ui door deze met een scheutje olie en een scheutje water te mixen in de blender.
  4. Doe de kip (met de marinade) in een pan op het vuur, beetje bouillon toevoegen en 5-10 minuten laten sudderen.
  5. Overige ui snijden en deze bij de kip in de pan voegen.
  6. Tomaten, pinda's en pepers in de blender fijn maken, beetje water erbij en bij kip voegen; circa 10 minuten laten sudderen.
  7. Daarna overige bouillon toevoegen in de pan.
    Laat lekker sudderen tot het vlees van de kip van het bot valt.
  8. Dan natuurlijk het bot verwijderen.
    De kip uit de pan vissen en uit elkaar trekken zodat er kleine stukjes zijn.
  9. De kip terug in de pan en een keer door roeren.
  10. Het is erg lekker met wat taugé i(n het midden van ieder bord te doen)
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer