Paprika- Walnotendip

Geroosterde smaak van de paprika en geroosterde walnoten is heerlijk.
Met een rode peper en flink knoflook en verse kruiden.
Een hele smaakvolle dip voor op broodjes, toastjes.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Dips  - 
Klaar in: 10m  -  Bereidingstijd: 30m  -  Wachttijd: 10m

Ingrediënten

Voor 6 personen ()

Recept

  • 4 stuk(s) rode paprika
  • 1 stuk(s) rode peper (of een halve)
  • 4 tenen knoflook
  • 100 gram ongezouten walnoten
  • 1 theelepel (s) zout
  • 1 theelepel (s) komijnpoeder
  • 1 theelepel (s) korianderpoeder
  • 2 eetlepel (s) citroensap
  • 4 eetlepel (s) olijfolie
  • 2 eetlepel (s) lauw water

Voedingswaarde

(vegetarisch, lactose vrij)

Paprika- Walnotendip Werkwijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de paprika’s doormidden en leg ze, samen met de rode peper en de knoflooktenen met de rug naar boven in een ovenschaal of op aluminiumfolie in de oven.
  2. Laat ze ongeveer een half uur grillen’ (je ziet op een gegeven moment zwarte vlekjes en blaasjes ontstaan). Haal ze dan uit de oven en doe ze, samen met de peper en de knoflooktenen in een plastic boterhamzakje.
    Even laten rusten zodat je makkelijk het velletje van de paprika kunt halen.
    Maal de walnoten fijn in de blender met de momentknop (pulse).
  3. Ontvel de paprika’s en doe ze samen met de rode peper en knoflooktenen, citroensap, olie, water, specerijen en wat zeezout (of Herbamare) in de blender bij de walnotenstukjes.
  4. Pureer tot het fijn.
    Als het nog te dik is , kunt u het verdunnen met
    een beetje lauw water of een beetje olie.
  5. Serveer met in puntjes gesneden geroosterd brood of toastjes.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer