Ajo Blanco

Ajo blanco wordt ook wel witte gazpacho genoemd.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Soepen  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 Kopje(s) witte amandelen
  • 2 stuk(s) sneetjes wit brood
  • 4 stuk(s) knoflooktenen
  • 1 theelepel (s) zout
  • 2 eetlepel (s) olijfolie
  • 2 eetlepel (s) wijnazijn
  • 1 liter(s) koud water
  • 1 handvol (s) witte druiven of stukjes Galia meloen voor garnering

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Ajo Blanco Werkwijze

  1. De amandelen zonder bruin velletje in de blender doen en met de momentschakelaar fijn pureren.
  2. Giet 0,25 liter koud water bij de amandelen in uw blender.
  3. Scheur de sneetjes brood in stukken en doe deze ook in de blender.
  4. Voeg ook de overige ingrediënten toe.
  5. Deksel erop en laat de blender ongeveer 20 seconden mixen totdat de soep is gebonden en glad is.
  6. Deksel een beetje oplichten en terwijl de machine mixt de beker aanvullen met koud water tot een liter.
    Meteen daarna uitzetten.
  7. Soep minimaal een uur laten koelen in de koelkast.
  8. Wanneer  u de soep serveert: doet u enkele gekoelde
    witte druiven (zonder pit) of bolletjes Galia meloen in elke soepkom.
  9. Serveren met brood. Smakelijk!

    Heeft u alleen amandelen met het velletje er nog om? Dit is de manier om het eraf te krijgen:
    De amandelen in een vergiet of zeef doen. Daar kokend water overheen gieten. Daarna laten schrikken onder de koude kraan. U kunt de velletjes eraf knijpen.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer