Citroen Aioli

Spaanse knoflook mayonaise.
Lekker over salades, gegrild vlees of vis, op de patat of lekker als dipsaus voor broodjes.

 

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Sauzen  - 
Klaar in: 1m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 stuk(s) citroen
  • 2 stuk(s) eierdooiers (eigeel)
  • 4 tenen knoflook
  • 0.5 theelepel (s) grof zout
  • 1 dL olijfolie
  • 1 beetje witte peper

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Citroen Aioli Werkwijze

  1. De eieren op kamertemperatuur laten komen.
    (Als deze meteen uit de koelkast komen gaat uw saus schiften)
  2. Rasp een beetje van de citroenschil.
    Snij de citroen doormidden en knijp het sap eruit boven uw blender mengbeker.
  3. Voeg de eierdooiers , knoflook, zout en peper toe in uw blender.
    Zet de blender aan en terwijl deze draait voorzichtig in een klein straaltje de olijfolie toevoegen.
    Wanneer het een egale saus wordt is het meteen klaar.
    Smakelijk!
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer