Kip met Macaroni voor Baby https://t.co/sntvB7Rtrx
Citroen Aioli
Spaanse knoflook mayonaise.
Lekker over salades, gegrild vlees of vis, op de patat of lekker als dipsaus voor broodjes.
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 1 stuk(s) citroen
- 2 stuk(s) eierdooiers (eigeel)
- 4 tenen knoflook
- 0.5 theelepel (s) grof zout
- 1 dL olijfolie
- 1 beetje witte peper
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)Citroen Aioli Werkwijze
- De eieren op kamertemperatuur laten komen.
(Als deze meteen uit de koelkast komen gaat uw saus schiften) - Rasp een beetje van de citroenschil.
Snij de citroen doormidden en knijp het sap eruit boven uw blender mengbeker. - Voeg de eierdooiers , knoflook, zout en peper toe in uw blender.
Zet de blender aan en terwijl deze draait voorzichtig in een klein straaltje de olijfolie toevoegen.
Wanneer het een egale saus wordt is het meteen klaar.
Smakelijk!