Kip met Macaroni voor Baby https://t.co/sntvB7Rtrx
Bloemkoolsoep met Gorgonzola
Heerlijk voorgerecht maar ook lekker tussen de middag.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 0.5 stuk(s) bloemkool in kleine roosjes
- 750 mL bouilon (groenten bouillonblokje)
- 1 beker slagroom (125 ml)
- 75 gram gorgonzola
- 25 gram roomboter
- 1 beetje nootmuskaatpoeder
- 1 beetje peper
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij)Bloemkoolsoep met Gorgonzola Werkwijze
- Verwarm de bouillon.
Smelt ondertussen de boter in een pan en bak hierin de bloemkool 5 min. op laag vuur. - Schenk de warme bouillon bij de bloemkool en breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep met de deksel op de pan 10 min. zachtjes doorkoken, tot de bloemkool gaar is.
- Doe de bloemkool met wat bouillon in uw blender en pureer het glad.
- Giet het bloemkool mengsel terug in de pan en verwarm deze op laag vuur.
Voeg slagroom toe en roer nogmaals door.
Breng de soep op smaak met nootmuskaat en peper. - Verdeel de soep over 4 diepe borden en verkruimel de Gorgonzola erboven.
Blender Workshop