Bloemkoolsoep met Gorgonzola

Heerlijk voorgerecht maar ook lekker tussen de middag.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Soepen  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 15m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 0.5 stuk(s) bloemkool in kleine roosjes
  • 750 mL bouilon (groenten bouillonblokje)
  • 1 beker slagroom (125 ml)
  • 75 gram gorgonzola
  • 25 gram roomboter
  • 1 beetje nootmuskaatpoeder
  • 1 beetje peper

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij)

Bloemkoolsoep met Gorgonzola Werkwijze

  1. Verwarm de bouillon.
    Smelt ondertussen de boter in een pan en bak hierin de bloemkool 5 min. op laag vuur.
  2. Schenk de warme bouillon bij de bloemkool en breng het geheel aan de kook.
  3. Laat de soep met de deksel op de pan 10 min. zachtjes doorkoken, tot de bloemkool gaar is.
  4. Doe de bloemkool met wat bouillon in uw blender en pureer het glad.
  5. Giet het bloemkool mengsel terug in de pan en verwarm deze op laag vuur.
    Voeg slagroom toe en roer nogmaals door.
    Breng de soep op smaak met nootmuskaat en  peper.
  6. Verdeel de soep over 4 diepe borden en verkruimel de Gorgonzola erboven.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer