Lasagne Met Courgettesaus

Met verse lasagne, geitenkaas, courgette en basilicum.
Heerlijk vegetarische maaltijd.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Hoofdgerechten  - 
Klaar in: 5m  -  Bereidingstijd: 35m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 125 mL crème fraîche
  • 3 stuk(s) courgette in grove stukken
  • 1 stuk(s) ui (gesnipperd)
  • 4 stuk(s) knoflooktenen (geperst)
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje (groenten)
  • 2 handvol (s) basilicumblaadjes
  • 100 gram geraspte geitenkaas

Voedingswaarde

(vegetarisch)

Lasagne Met Courgettesaus Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
    En zet een pan met een scheutje olie.
  2. Fruit hierin de courgette, ui, knoflook en Provençaalse kruiden een paar minuten.
  3. Verkruimel een half bouillonblokje en voeg deze toe aan de pan.
    Giet er 2 dl water aan toe.
  4. De inhoud van de pan in de blender doen en voeg crème fraîche en basilicum toe.
    Deksel goed erop; maar zorg dat de warme stoom kan ontsnappen door de gaatjes! (anders spat alles eruit)
  5. Bedek de bodem van de ovenschaal achtereenvolgens met 3 lasagnebladen.
    Iedere keer een laagje saus en een laagje lasagne.
    Eindig met een laagje saus.
  6. Strooi vervolgens de bovenkant helemaal tot bedekt met de geitenkaas.
  7. Bak de lasagne ca. 35 min. in het midden van de oven.

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer