Gepofte aardappel met mieriksroom

Heel smaakvolle aardappel, een geliefd bijgerecht.
Heerlijk bij een maiskolf of bij de Bbq.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Bijgerechten  - 
Klaar in: 5m  -  Bereidingstijd: 1u  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 100 gram roomkaas
  • 1 eetlepel (s) mierikswortel puree
  • 4 stuk(s) zilveruitjes
  • 2 eetlepel (s) kwark
  • 1 eetlepel (s) gesneden verse peterselie
  • 1 scheutje olie
  • 1 beetje zout naar smaak
  • 4 stuk(s) grote aardapels

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij)

Gepofte aardappel met mieriksroom Werkwijze

  1. Verwarm de oven op 220 graden.

    De aardappel goed wassen dat al het zand er af is.
    Droog ze vervolgens af.
    Snij de aardappels een beetje in.
    Besprenkel met een beetje olie en zout.
    Vouw ze in aluminiumfolie maar zorg dat er wel lucht uit kan ontsnappen; dus niet helemaal dicht.
    De aardappel zo'n 50 a 60 minuten laten poffen.
  2.  
  3. Doe kwark in uw blender en voeg peterselie, mierikswortel en zilveruitjes.
    (deksel erop) Met de momentschakelaar dit even laten mixen.
    Verkruimel de roomkaas boven uw blender mengbeker.
    Weer het laten mixen met de momentschakelaar.
    Eruit halen met een spatel.

  4. De aardappels uit de oven halen.
    Een beetje laten afkoelen.
    De mierikroom tussen de aardappel smeren
  5.  
  6.  
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer