Aardbeien Panna Cotta Met een vleugje Munt

Heerlijk toetje die je al een dag van te voren klaar kan maken.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Desserts  - 
Klaar in: 10m  -  Bereidingstijd: 4m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • gram aardbeien
  • 3 stuk(s) gelatine blaadjes
  • 3 dL ongeklopte slagroom
  • 7 eetlepel (s) suiker
  • 2 zakje(s) vanillesuiker
  • 10 stuk(s) muntblaadjes

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij)

Aardbeien Panna Cotta Met een vleugje Munt Werkwijze

  1. Was de aardbeien goed schoon.
    Haal de kroontjes van de aardbeien en snij door midden.
  2. Week de gelatine in koud water.
  3. Zet een klein pannetje op het vuur en verwarm hier langzaam de slagroom met vanillesuiker en de suiker.
    Blijf roeren zodat het suiker goed wordt opgenomen en ga door tot het bijna kookt.
    Haal dan het pannetje van het vuur af.
  4. Haal de gelatine weer uit het water en knijp deze goed uit.
    Doe de gelatine in de pan met hete slagroom en roer dit door tot het is opgelost.
  5. Doe de aardbeien in de blender.
    Voeg een flinke scheut van het slagroom mengsel  en de muntblaadjes toe.
    Mix dit helemaal fijn.
  6. Giet het gemixte aardbeien bij de rest van de panna cotta en roer  door.
  7. Giet het gemalen aardbeien slagroom mengsels in vormpjes, of glazen.
  8. Zet vervolgens de glazen/ vormpjes minimaal 3 uur in de koeling zodat deze kan opstijven.

Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer