Gevulde Komkommer
Gevulde Komkommer is een heerlijk borrelhapje of bijgerecht. Vegetarisch lekker en makkelijk gerecht.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 8 personen ()
Recept
- 1 stuk(s) grote rechte komkommer
- 0.5 stuk(s) bakje kruidenroomkaas
- 50 gram pijnboompitten
- 50 gram veldsla, ruccola of ander slasoort
- 15 stuk(s) basilicum blaadjes
- 1 eetlepel (s) verse bieslook (in kleine stukken)
- 1 eetlepel (s) mayonaise
- 1 stuk(s) rode peper
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij)Gevulde Komkommer Werkwijze
- Schil de komkommer.en snijd de puntjes af van beide zijde van de komkommer.
Snijd de komkommer in ongeveer 8 stukken en hol deze uit; maar hou een bodem. - Doe het restant van de komkommer in de blender. (het zaad uit de komkommer wat u heeft uitgehold)
- Bak de pijnboompitten bruin in koekenpan en doe ze ook in de blender.
Voeg mayonaise, roomkaas, sla, basilicum en bieslook toe. (bewaar een klein beetje bieslook voor garnering)
Deksel op de blender en pureer dit tot een glad mengsel.
Met een spatel eventueel helpen door aan te drukken. - Blender uitzetten en met een spatel eruit halen.
- Vul de komkommerbakjes met stukjes sla en met de vulling.
- Rode peper wassen en van zaadjes ontdoen.
Heel klein snijden en op ieder komkommerbakje een aantal
garneren.
Nog wat bieslook strooien op elk bakje.
Blender Workshop