Aubergine Kaviaar
Een Mediterrane dip van gegrilde aubergines.
Lekker op toastjes of brood.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 8 personen ()
Recept
- 2 stuk(s) aubergine
- 1 scheutje olijfolie
- 1 stuk(s) knoflookteen
- 1 halve citroen
- 1 theelepel (s) zout
- 1 naar smaak peper
Voedingswaarde
(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)Aubergine Kaviaar Werkwijze
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Prik de aubergines op verschillende plaatsen in met een vork.
- Leg de aubergine n de oven en bak deze voor ongeveer 20 minuten.
Keer de aubergines en bak nog eens ongeveer 20 - 25 minuten. (als de aubergine zacht is als je erin prikt is het goed)
Uit de oven halen en afspoelen onder de koude kraan. - Snij de uiteinden van de aubergines en snij een keer door de lengte.
Haal ook de vel van de aubergines af en snij de inhoud in stukken. - Doe de aubergine in uw blender.
Voeg olijfolie, knoflook, zout en peper toe.
Knijp de citroen uit boven de inhoud blender. - Deksel erop en laten mixen tot puree.
(hoe langer de blender draait des te fijner de structuur. ik hou van grover.)
Blender Workshop