Gegrilde Zalmsaté met Paprikasaus

De zalm op de barbecue of grillen in de oven met een heerlijke gegrilde paprikasaus.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Hoofdgerechten  - 
Klaar in: 3m  -  Bereidingstijd: 10m  -  Wachttijd: 5m

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 3 stuk(s) rode paprika
  • 2 stuk(s) knoflooktenen
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 1 scheutjes olijfolie
  • 1 beetje zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel (s) citroensap
  • 450 gram zalmfilet

Voedingswaarde

(glutenvrij, lactose vrij)

Gegrilde Zalmsaté met Paprikasaus Werkwijze

  1. Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Snij de vis in blokjes en rijg ze aan satéstokjes.
  3. Rooster de  paprika's direct boven een gasvlam of onder de grill, draai af en toe, totdat de paprika's zijn zwart helemaal over.
    Even laten afkoelen in een plasticzakje.
    Haal vervolgens de vellen van de paprika, verwijder de harde kern en zaadlijsten.
  4. Snij de sjalot en knoflook fijn.
  5. Doe citroensap, scheutje olie, paprika, knoflook en sjalot in uw blender en pureer helemaal fijn.
  6. Gril de satéstokjes op de barbecue of in de oven.
  7. De paprikasaus uit de blender kan zowel koud als warm worden gegeten.
    Als u het warm wilt dan natuurlijk even in een pannetje op laag vuur opwarmen.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer