Artisjoksoep

Deze kan warm en koud worden gegeten.
Zowel warm als gekoeld is dit werkelijk een heerlijke soep.

 

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Soepen  - 
Klaar in: 2m  -  Bereidingstijd: 30m  - 
Waardering  5.00/5

Ingrediënten

Voor 2 personen ()

Recept

  • 1 scheutje olijfolie
  • 2 stuk(s) aardappels
  • 1 stuk(s) prei (in stukken)
  • 2 stuk(s) knoflooktenen (geperst)
  • 1 stuk(s) artisjok vers (of 1 blikje)
  • 0.5 liter(s) groentebouillon (of kippenbouillon)
  • 1 naar smaak zout en peper
  • 1 beetje room of mascarpone
  • 1 beetje bieslook voor garnering

Voedingswaarde

(dieet, vegetarisch, glutenvrij)

Artisjoksoep Werkwijze

  1. De olijfolie verhitten in de pan.
  2. Doe de prei en knoflook in de hete pan en roerbak dit even.
  3. Vervolgens de aardappelstukjes toevoegen en 5 minuten roerbakken.
  4. Voeg hierna de artisjok, zout en peper en de koppen bouillon toe.
    Ongeveer 20 minuten op laag vuur laten sudderen.
  5. Doe de soep in de blender, voeg een beetje van de room toe. Pureer de soep.
  6. Verdeel over de borden.
  7. In ieder bord een klein extra  toefje room en versier met wat gehakte bieslook.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer