Zalmmoot met koude basilicumsaus
Zalmmoot met koude basilicumsaus
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 1 stuk(s) sinaasappel
- 1 beetje vers gemalen peper
- 1 beetje zout naar smaak
- 0.5 bosje basilicum
- 1 theelepel mosterd
- 1 dL olie
- 4 stuk(s) zalmmoten
- 1 stuk(s) ei
Voedingswaarde
(glutenvrij, lactose vrij)Zalmmoot met koude basilicumsaus Werkwijze
- Kook het ei in ca. 10 minuten hard.
Pel het ei, halveer het en wip de dooier eruit. - Snijd de sinaasappel doormidden en knijp het sap eruit boven
uw blender mengbeker.
Pureer de basilicumblaadjes met het sinaasappelsap in de blender. - Voeg de dooier, de mosterd en de olijfolie toe en meng tot een gladde saus ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper. - Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Bestrijk de moten zalm dun met olie en leg ze op het grillrooster.
Schuif het rooster ca. 10 cm onder de grill en rooster de moten in 6-8 minuten lichtbruin en gaar. - Tip; indien u geen grill heeft kunt u de zalm ook heel goed grillen op een zogenaamde grillpan gewoon op het vuur!
- Leg de moten zalm op vier voorverwarmde borden. Schenk de koude basilicum- saus erbij.
Bestrooi eventueel met peperbesjes of wat fijngesneden basilicum voor sier.
Blender Workshop