Amlou

Amlou is Marokkaans zoet broodbeleg

Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Overige Recepten  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 5m  - 
Waardering  5.00/5

Ingrediënten

Voor 10 personen ()

Recept

  • 200 gram amandelen
  • 150 mL arganolie
  • 4 eetlepel (s) vloeibare honing
  • 2 eetlepel (s) suiker
  • 1 theelepel (s) zout

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Amlou Werkwijze

  1. Doe de amandelen in een bakpan en rooster ze een paar minuten.
  2. Daarna de amandelen in uw blender doen en een paar seconden laten malen.
    Zet de blender even uit om de overige ingrediënten toe te voegen en zet daarna voor een aantal seconden de blender weer aan en dan na kort mixen weer uit.
    Dat een aantal keer herhalen tot het de juiste structuur heeft die u wilt hebben.
    Hou je van grof dan dus maar kort mixen, hou je van fijngemalen dan natuurlijk langer laten mixen.

    Met een spatel de amlou uit de blender halen.
    Spoel de beker meteen schoon.

Uw reacties op dit recept (1)

door Diana , op zondag 21 juli 2013
Awesome you should think of sohtimeng like that

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer