Mayonaise

Mayonaise is 1 van de populairste sauzen.
En veel sauzen zijn gemaakt op basis van mayonaise.
Bijv knoflooksaus, Whiskysaus, cocktailsaus enz.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Sauzen  - 
Klaar in: 1m  -  Wachttijd: 15m

Ingrediënten

Voor 10 personen ()

Recept

  • 1 stuk(s) ei
  • 1 eetlepel (s) citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 beetje zout
  • 1 beetje suiker
  • 1 beetje peper
  • 1 scheutjes olie (1/8ste tot 1/4 liter)

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Mayonaise Werkwijze

  1. Alle ingrediënten eerst een uur op kamertemperatuur brengen.
    Anders gaat uw mayonaise schiften.
  2. Vervolgens doet u het ei, citroensap of azijn, zout suiker en peper in de blender.
  3. Voeg net zoveel olie toe tot de messen net onder staan.
    Doe de deksel erop en meng dit vervolgens met de momentschakelaar.
    Vervolgens op stand 1 zetten en de rest van de olie;
    al gietend toevoegen tot de mayonaise verzadigd is.
    (dit merkt u doordat de overtollige olie op de mayonaise blijft drijven)
    Wenst u meer mayonaise of  mayonaise die lichter verteerbaar is, dan kunt u kwark of yoghurt toevoegen.
  4. Met Mayonaise kunt u variëren door er nog kruiden toe te voegen. (bijv, bieslook, of knoflook, enz)
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer