Mayonaise
Mayonaise is 1 van de populairste sauzen.
En veel sauzen zijn gemaakt op basis van mayonaise.
Bijv knoflooksaus, Whiskysaus, cocktailsaus enz.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 10 personen ()
Recept
- 1 stuk(s) ei
- 1 eetlepel (s) citroensap
- 1 theelepel mosterd
- 1 beetje zout
- 1 beetje suiker
- 1 beetje peper
- 1 scheutjes olie (1/8ste tot 1/4 liter)
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)Mayonaise Werkwijze
- Alle ingrediënten eerst een uur op kamertemperatuur brengen.
Anders gaat uw mayonaise schiften. - Vervolgens doet u het ei, citroensap of azijn, zout suiker en peper in de blender.
- Voeg net zoveel olie toe tot de messen net onder staan.
Doe de deksel erop en meng dit vervolgens met de momentschakelaar.
Vervolgens op stand 1 zetten en de rest van de olie;
al gietend toevoegen tot de mayonaise verzadigd is.
(dit merkt u doordat de overtollige olie op de mayonaise blijft drijven)
Wenst u meer mayonaise of mayonaise die lichter verteerbaar is, dan kunt u kwark of yoghurt toevoegen. - Met Mayonaise kunt u variëren door er nog kruiden toe te voegen. (bijv, bieslook, of knoflook, enz)
Blender Workshop