Ajam kalio
Indonesisch recept met kip.
Heel smaakvol en ook behoorlijk pittig.
(natuurlijk kan je kip ook vervangen voor ander vlees)
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 4 stuk(s) kipfilet
- 6 stuk(s) kemirinoten
- 6 stuk(s) sjalotten
- 10 stuk(s) knoflooktenen
- 6 stuk(s) rawits (kleine rode pepers)
- 1 theelepel (s) gember poeder
- 1 theelepel asem (tamarinde)
- 3 theelepel ketoembar poeder (koriander)
- 1 eetlepel (s) suiker
- 75 mL zonnebloemolie
- 75 mL kokosmelk (dikke)
- 5 stuk(s) jeruk purutblaadjes (lmoenblaadjes)
- 2 stuk(s) serehstengels (citroengras)
Voedingswaarde
(glutenvrij, lactose vrij)Ajam kalio Werkwijze
- Maak de sjalotten schoon en snij deze in stukken.
Haal de velletjes van de knoflook en pers deze of snij in stukken.
Snij de kleine pepers een keer door. - Doe de sjalotten, knoflook, pepers, kemirinoten, gemberpoeder, asem, ketoembar en suiker in uw blender.
- Giet de olie erbij.
Laat de blender met de seconden knop een aantal keer aan en uit gaan.
Vervolgens helemaal fijn laten malen tot een pasta. - Snij de kipfilet in stukken.
- Pak een bakpan, giet er de saus in vanuit de blender.
Daarna pas het vuur aanzetten.
Doordat het van koud langzaam naar heet de kruiden er al in zitten; wordt de smaak beter!
Fruit de saus (boemboe) ongeveer 3 minuten. - Voeg nu de kipfilet toe en bak deze ongeveer 5 minuten in de saus.
(Blijven roeren) - Giet dan de kokosmelk erbij.
- Voeg ook de sereh, de jeruk purutblaadjes en eventueel zout naar smaak toevoegen.
- Laat dit geheel zo'n 20 minuten laten sudderen.
- Serveren met rijst of nasi en roerbakgroenten.
Blender Workshop