Aioli

Deze heerlijke Spaanse knoflooksaus smaakt bijna bij alles.
Over aardappels, patat, broodjesdip, gegrild vlees  enzovoort.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Sauzen  - 
Klaar in: 1m  - 

Ingrediënten

Voor 8 personen ()

Recept

  • 5 stuk(s) knoflooktenen
  • 1 stuk(s) ei
  • 0.5 theelepel (s) chilipeper
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel (s) citroensap
  • 1 beetje zout
  • eetlepel (s) suiker
  • 1 scheutje olie (1/8ste tot 1/4 liter)

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Aioli Werkwijze

  1. Snij de knoflook en chilipeper fijn.
  2. Alle ingrediënten eerst een uur op kamertemperatuur brengen.
    Anders gaat uw mayonaise schiften
  3. Vervolgens doet u het ei, citroensap of azijn, zout en suiker en  de blender.

    Voeg net zoveel olie toe tot de messen net onder staan.
    Doe de deksel erop en meng dit vervolgens met de momentschakelaar.
    Vervolgens op stand 1 zetten en de rest van de olie;
    al gietend toevoegen tot de mayonaise verzadigd is.
    (dit merkt u doordat de overtollige olie op de mayonaise blijft drijven)
  4. Doe de knoflook en chilipeper er nu ook bij in uw blender en mix een aantal seconden.
  5. Met een spatel de saus uit de blender halen.
    De Aioli in de koelkast bewaren.
    Spoel meteen uw blender schoon.

  6. Tip: Als u de knoflook even opbakt in pan of oven. (of 3 seconden in magnetron) Dan is het rauwe scherpe van de knoflook af maar houdt u wel de lekkere knoflooksmaak over.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer