Falafel

Een heerlijk vegetarisch recept uit het Midden-Oosten.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Categorie:  Hoofdgerechten  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 15m  -  Wachttijd: 10m

Ingrediënten

Voor 2 personen ()

Recept

  • 4 Kopje(s) gekookte kikkererwten
  • 2 stuk(s) geklopte eieren
  • 0.5 Kopje(s) selderij fijngesneden
  • 0.5 Kopje(s) lente-uitjes fijngesneden
  • 0.5 theelepel (s) komijnpoeder
  • 3 eetlepel (s) tahini pasta
  • 3 eetlepel (s) bloem
  • 1 theelepel (s) cayennepeper
  • 1.5 theelepel (s) zout
  • 2 Kopje(s) tomatenblokjes
  • 4 fles(sen) knoflooksaus

Voedingswaarde

(vegetarisch, lactose vrij)

Falafel Werkwijze

  1. Kook de kikkererwten
  2. Doe alle ingrediënten (op bloem na)  in de blender en pureer het: als je het liever wat grof houdt dan maar kort mixen en wat langer voor fijner structuur.
  3. Af laten koelen.
  4. Met bebloemde handen van het mengsel balletjes maken van ca. 2-3 cm doorsnee.
  5. Licht bestrooien met bloem en evt afwerken met paneermeel.
  6. Olie verhitten tot 180 C en de balletjes hierin frituren.
  7. Onmiddellijk serveren in pitabroodjes met een fijngesneden komkommer, wat sla, alfalfa, dobbelsteentjes tomaat,
    eventueel wat pittige pepertjes.
    Als saus bijvoorbeeld tomaten-/sambalsaus, hummus of knoflooksaus

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer