Rauwe Groene Mayonaise

Een heerlijke verse mayonaise met spinazie en basilicum.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Sauzen  - 
Klaar in: 2m  - 

Ingrediënten

Voor 8 personen ()

Recept

  • 0.25 Kopje(s) basilicum
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 handvol (s) blad spinazie
  • 1 stuk(s) ei
  • 1 Kopje(s) olijfolie
  • 2 theelepel (s) citroensap
  • 1 naar smaak peper

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Rauwe Groene Mayonaise Werkwijze

  1. Alle ingrediënten eerst op kamertemperatuur laten komen.
    (dit is belangrijk anders kan de mayonaise schiften)
  2. Doe de verse groenten en  kruiden, ei, peper en in de blender en mix totdat de alles is gepureerd.
  3. Voeg langzaam de olie toe terwijl de blender nog aanstaat.
    Doe het met een dun straaltje en zie  hoe de saus wat dikker wordt. (zo bepaal je hoe dik de mayonaise wordt)
    Voeg dan de citroensap toe en giet dan nog een klein scheutje olie erbij.
  4. Blender uitzetten en u heeft groene mayonaise.
  5. Als de saus te dik is voeg dan een klein scheutje kokend water toe.
  6. In een afgesloten bakje of pot koel  bewaren in de koelkast.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer