Jalapeño mayonaise
Een heerlijke mayonaise met pit!
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 10 personen ()
Recept
- 1 eetlepel (s) citroensap (of kruidenazijn)
- 1 stuk(s) ei
- 1 beetje zout
- 1 theelepel (s) mosterd
- 1 eetlepel (s) verse bieslook (klein gesneden)
- 1 theelepel (s) suiker
- 2 stuk(s) Jalapeño peper (fijn gesneden)
- 1 dL olijfolie
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)Jalapeño mayonaise Werkwijze
- Alle ingrediënten eerst een uur op kamertemperatuur brengen.
Anders gaat uw mayonaise schiften. - Vervolgens doet u het ei, citroensap of azijn, zout , bieslook, mosterd, suiker en Jalapeño peper in de blender.
- Voeg net zoveel olie in de blender gieten tot de messen net onder staan.
Doe de deksel erop en meng dit vervolgens met de momentschakelaar.
Vervolgens uw blender op stand 1 zetten en de rest van de olie al gietend toevoegen tot de mayonaise verzadigd is.(dit merkt u doordat de overtollige olie op de mayonaise blijft drijven)
Wenst u meer mayonaise of mayonaise die lichter verteerbaar is, dan kunt u kwark of yoghurt toevoegen.
Blender Workshop