Kerriesoep

Heerlijke kerriesoep en binnen 1 minuut gemaakt.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Soepen  - 
Klaar in: 1m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 4 takje(s) selderij
  • 1 stuk(s) prei (klein stukje maar 2cm)
  • 2 stuk(s) gekookte aardappel (liefst van de vorige dag, of 2 sneetjes brood)
  • 1 klontje boter
  • 1 stuk(s) bouillonblokjes (groentenblokje of rund))
  • 0.75 liter(s) kokend water
  • 1 beetje eventueel een beetje room
  • 1 theelepel kerriepoeder

Voedingswaarde

(vegetarisch)

Kerriesoep Werkwijze

  1. Doe de prei, selderij, gekookte aardappelen, boter, bouillonblok, zout, peper en kerrie in uw blender.
  2. Giet er kokend water bij tot de ingrediënten NET onder komen te staan. (Dus niet alles!!)
  3. Deksel erop maar hou luchtopeningen in de deksel open.
    (Er zitten altijd een opening voor warme lucht te laten ontsnappen. Dit is belangrijk ander heb je kans dat de druk zo hoog oploopt dat alles eruit spat.)
  4. Laat ongeveer een halve minuut mixen.
    Dan ziet u dat de soep dikker wordt.
  5. Vervolgens giet u terwijl de blender draait het overige kokende water toe. Zet uw blender uit.
    De soep is alweer klaar!
    Eventueel een scheutje room of koffiemelk erbij als u een crème soep wilt.
  6. Doordat u er een gekookte aardappel in doet wordt de soep gebonden. Dus als u tijdens het avondeten wat aardappelen overhoudt; bewaar deze voor de soep die u morgen in 1 minuutje maakt. Brood maakt ook de soep dikker. Voor een vegetarische soep gebruikt u een groentebouillonblokje. Heeft u zelf getrokken bouillon dan kunt u dat gebruiken i.p.v een blokje.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer