Lasagne Met Courgettesaus

Met verse lasagne, geitenkaas, courgette en basilicum.
Heerlijk vegetarische maaltijd.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Hoofdgerechten  - 
Klaar in: 5m  -  Bereidingstijd: 35m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 125 mL crème fraîche
  • 3 stuk(s) courgette in grove stukken
  • 1 stuk(s) ui (gesnipperd)
  • 4 stuk(s) knoflooktenen (geperst)
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje (groenten)
  • 2 handvol (s) basilicumblaadjes
  • 100 gram geraspte geitenkaas

Voedingswaarde

(vegetarisch)

Lasagne Met Courgettesaus Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. En zet een pan met een scheutje olie.
    Fruit hierin de courgette, ui, knoflook en Provençaalse kruiden een paar minuten.
  3. Verkruimel een half bouillonblokje en doe deze in je blender.
    Giet er 2 dl (warm /heet ) water aan toe.
    Voeg de inhoud van de pan toe (kan je met een lepel of spaan erin scheppen)
    En voeg creme fraiche en basilicum toe in de blender.
    (heb je een kleine blender van 1 liter, dan in gedeeltes mixen)
  4. Deksel goed erop; maar zorg dat de warme stoom kan ontsnappen door de gaatjes! (anders spat alles eruit)
  5. Bedek de bodem van de ovenschaal achtereenvolgens met 3 lasagnebladen.
    Iedere keer een laagje saus en een laagje lasagne.
    Eindig met een laagje saus.
  6. Strooi vervolgens de bovenkant helemaal tot bedekt met de geitenkaas.
  7. Bak de lasagne ca. 35 min. in het midden van de oven.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer