Ajam kalio

Indonesisch recept met kip.
Heel smaakvol en ook behoorlijk pittig. 
(natuurlijk kan je kip ook vervangen voor ander vlees)

Moeilijkheidsgraad Kosten

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 4 stuk(s) kipfilet
  • 6 stuk(s) kemirinoten
  • 6 stuk(s) sjalotten
  • 10 stuk(s) knoflooktenen
  • 6 stuk(s) rawits (kleine rode pepers)
  • 1 theelepel (s) gember poeder
  • 1 theelepel asem (tamarinde)
  • 3 theelepel ketoembar poeder (koriander)
  • 1 eetlepel (s) suiker
  • 75 mL zonnebloemolie
  • 75 mL kokosmelk (dikke)
  • 5 stuk(s) jeruk purutblaadjes (lmoenblaadjes)
  • 2 stuk(s) serehstengels (citroengras)

Voedingswaarde

(glutenvrij, lactose vrij)

Ajam kalio Werkwijze

  1. Maak de sjalotten schoon en snij deze in stukken.

    Haal de velletjes van de knoflook en pers deze of snij in stukken.

    Snij de kleine pepers een keer door.

  2. Doe de sjalotten, knoflook, pepers, kemirinoten, gemberpoeder, asem, ketoembar en suiker in uw blender.
  3. Giet de olie erbij.
    Laat de blender met de seconden knop een aantal keer aan en uit gaan.
    Vervolgens helemaal fijn laten malen tot een  pasta.
  4. Snij de kipfilet in stukken.
  5. Pak een bakpan, giet er de saus in vanuit de blender.
    Daarna pas het vuur aanzetten.
    Doordat het van koud langzaam  naar heet de kruiden er al in zitten; wordt de smaak beter!
    Fruit de saus (boemboe) ongeveer 3 minuten.
  6. Voeg  nu de kipfilet toe en bak deze ongeveer 5 minuten in de saus.
    (Blijven roeren)
  7. Giet dan de kokosmelk erbij.
  8. Voeg ook de sereh, de jeruk purutblaadjes en eventueel zout naar smaak toevoegen.
  9. Laat dit geheel zo'n 20 minuten laten sudderen.

  10. Serveren met rijst of nasi en roerbakgroenten.
  11.  

Wees de eerste die een reactie schrijft!

Gelieve te registreren om een ​​beoordeeling te plaatsen

Uw reacties op dit recept (0)

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Sitemap
  • Disclaimer