Kervel Pesto met Walnoten
Een variant op de basilicum pesto.
Heerlijk over pasta, brood, salade enz.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 10 personen ()
Recept
- 2 bosje kervel
- 50 gram walnoten
- 50 gram pijnboompitten
- 2 tenen knoflook
- 30 gram Parmazaanse kaas (gerraspt)
- 2 cL olijfolie
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij)Kervel Pesto met Walnoten Werkwijze
- De walnoten en pijnboompitten even bakken in de oven (250 gr ongeveer 5 minuten)
(het kan natuurlijk ook n de pan maar dan is het goed opletten dat ze niet zwart worden. In de oven gaat het nooit verkeerd!) - De kervel goed wassen en in stukken snijden.
- De walnoten en pijnboompitten in uw blender doen.
- Even een aantal keer met de momentschakelaar grof hakken.
- Pers de knoflook boven uw blender mengbeker.
- Kervel, 1 dl olijfolie, en Parmezaanse kaas toevoegen.
- Deksel erop en laten mixen op een hogere stand.
Terwijl blender draait, de deksel oplichten en overige olie toevoegen in een klein straaltje.
Blender Workshop