Bissara

Marokkaanse bonensoep, beetje vergelijkbaar met erwtensoep.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Soepen  - 
Klaar in: 10m  -  Bereidingstijd: 40m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 kilo(s) gedroogde gepelde tuinbonen
  • 4 stuk(s) knoflooktenen
  • 1 eetlepel (s) komijnpoeder
  • 1 theelepel piment poeder
  • 2 theelepel paprika poeder
  • 150 mL olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 stuk(s) bouillonblokjes kip of groente

Voedingswaarde

(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Bissara Werkwijze

  1. Was de bonen en doe ze in een kom water om ze te laten weken.
    (beste de nacht van te voren, minimaal 7 a 8 uur)
  2. Giet de bonen af en doe deze in een soeppan.
    Doe er 1,5 liter water bij, het bouillonblokje, de knoflooktenen, komijnpoeder, paprikapoeder en piment.
  3. Laat dit lekker sudderen. Af en toe doorroeren en check na 30 minuten of het niet te dik is.
    (anders beetje water toevoegen.
  4. Vul met een soeplepel de blender mengbeker met de bonen en soep. (vul tot de helft!)
    Pureer dit enkele seconden.
    Giet de soep in een andere pan en schep de overige bonen en soep uit de pan in de blender.
  5. Uiteindelijk alles nog een keertje zachtjes verwarmen en de soep is klaar!
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer