Pili Pili Saus

Pittige saus.
Lekker bij hartige snacks zoals loempia maar ook lekker over tempeh, vlees-, vis en kip.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Sauzen  - 
Klaar in: 5m  -  Bereidingstijd: 1u  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 14 stuk(s) pili pili pepers
  • 2 stuk(s) groene lombok
  • 4 stuk(s) knoflooktenen
  • 2 stuk(s) tomatenpuree blik (70gr)
  • 1 stuk(s) citroen
  • 2 eetlepel (s) suiker
  • 2 theelepel (s) zout
  • 1 stuk(s) ui

Voedingswaarde

(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Pili Pili Saus Werkwijze

  1. Snij de ui, pili pili, lombok en de knoflooktenen fijn en doe deze in de blender.
    (was na het snijden goed je handen zodat je niet per ongeluk in je ogen wrijft; want dan branden je ogen verschrikkelijk)
  2. Snij de citroen doormidden, verwijder eventuele pitjes en knijp het sap eruit boven de blender mengbeker.
  3. Voeg ook de tomatenpuree, suiker en zout toe en pureer dit ongeveer 20 seconden.
  4. Giet de inhoud van de blender in een bakpan of sauspan.
    Op laagste stand de saus laten pruttelen voor ongeveer een uur.
    Af en toe eens door roeren.
  5. Daarna de saus in een potje bewaren in de koelkast.
    Deze saus kan zowel warm als koud worden gegeten.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer