Appel Venkel Soep

Deze soep is heel bijzonder van smaak.
Venkel geeft een lichte anijssmaak en de appel zorgt ook voor smaak en daarnaast zorgt appel dat de licht soep gaat binden.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Soepen  - 
Klaar in: 4m  -  Bereidingstijd: 30m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 2 Kopje(s) bouillon (kio of groenten)
  • 2 Kopje(s) water
  • 0.5 Kopje(s) witte wijn
  • 2 stuk(s) appels (geschild en in stukken)
  • 1 Kopje(s) wortels (in plakjes)
  • 1 stuk(s) ui (in stukken)
  • 1 Kopje(s) venkel (in stukken)
  • 1 stuk(s) laurier blaadje
  • 0.25 theelepel (s) tijm
  • 1 naar smaak zout en peper

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Appel Venkel Soep Werkwijze

  1. In een grote pan de bouillon, water, wijn, appelen, wortelen, ui, venkel, laurierblad, tijm, peper en zout aan de kook brengen.
  2. Daarna op laag vuur 20 minuten laten sudderen.
    Verwijder het laurierblad en schep de groenten en appel stukken uit de soep en doe ze in uw blender.
    Schep wat bouillon erbij in uw blender tot de ingredienten bedekt zijn. (tot de HELFT vullen! Niet vol dus)
    Even laten pureren tot een glad geheel en dan terwijl de blender loopt het overige erbij laten pureren of het 1 2x mixen.
    Giet terug in de pan.
  3. U kunt het meteen serveren. (Kan ook weer op een later tijdstip warm maken.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer