Koriander Chutney

Een lekkere chutney uit India; wordt vaak gegeten met papadums.
Als smaakmaker voor uw belegde broodjes is het ook overheerlijk.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Marinades en Kruidenmengsels  - 
Klaar in: 3m  -  Bereidingstijd: 4m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 2 tenen knoflook (schil er aan laten)
  • 1 scheutje olie
  • 1 bosje koriander
  • 1 stuk(s) groene chilipeper
  • 1 eetlepel (s) geraspte gember
  • 1 stuk(s) citroen
  • 0.5 theelepel (s) mosterdzaad
  • 0.5 theelepel komijnzaad
  • 1 beetje zout (naar smaak)
  • 60 mL water

Voedingswaarde

(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Koriander Chutney Werkwijze

  1. Giet een scheutje olie in een bakpan en laat de pan heet worden.
    Doe de 2 knoflooktenen er in; maar laat het velletje erom.
    Kort roerbakken, dan de knoflook uit de pan halen en af laten koelen.
  2. De pan weer verwarmen en nu heel kort de komijn en mosterdzaad roosteren/bakken.
    (hoeft maar heel kort)
  3. Doe de komijn en mosterdzaad in uw blender.
  4. Haal het velletje van de knoflook en doe deze ook in uw blender.
  5. Snij de citroen door midden en verwijder eventuele pitjes.
    Knijp het sap eruit boven uw blender mengbeker.
    Voeg geraspte gember en scheutje water toe.
  6. De koriander goed wassen en grof door snijden.
    (steeltjes kunt u ook gebruiken. Het wordt toch fijngemalen)
  7. Snij de chilipeper fijn en voeg toe in de blender.
  8. Druk voordat u de blender aanzet met een spatel alles goed naar beneden.
    Pureer helemaal fijn.
    (Eventueel de blender  tussendoor nog een keer uitzetten om met de spatel alles naar beneden drukken)
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer