Ik ben blij dat de temperatuur weer wat gezakt is, of kunnen jullie er wel goed tegen? Fijne zondag in ieder geval… https://t.co/M6ymMp1zCy
Pijnboompitten Mayonaise
Heerlijke mayonaise met pijnboompitten.
U kunt zelf bepalen welke olie u kiest (bijv.zonnebloem, olijf, arachideolie)
Vaak wordt Dijon Mosterd gebruikt om mayonaise te maken;
maar ook hier kunt u kiezen voor uw favoriete mosterd
Erg gemakkelijk om te maken en helemaal naar eigen smaak.
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 1 stuk(s) eigeel
- 25 gram pijnboompitten
- 1 eetlepel (s) mosterd
- 1 beetje zout
- 0.25 stuk(s) citroen
- 100 mL olie
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)Pijnboompitten Mayonaise Werkwijze
- Alle ingredienten op kamertemperatuur brengen.
(Belangrijk anders gaat uw mayonaise schiften! Dus als u uw eieren in de koelkast bewaard deze nog een uur buiten de koelkast laten staan) - Rooster de pijnboompitten en laat deze afkoelen.
- Doe het eigeel met een beetje zout en een lepel mosterd in uw blender.
- Zet de blender aan en laat dit ongeveer 5 seconden mixen.
Terwijl de blender draait giet u in een dun straaltje de olie erbij.
Dan meteen de blender uitzetten. - Voeg de pijnboompitten toe en knijp een kwart citroen uit boven uw blender mengbeker. mix dit nog een paar seconden zodat de pijnboompitten vermengd en vermalen zijn door de mayonaise.
- Met een spatel de pijnboompitten mayonaise eruit halen.