Pijnboompitten Mayonaise

Heerlijke mayonaise met pijnboompitten.
U kunt zelf bepalen welke olie u kiest (bijv.zonnebloem, olijf, arachideolie)
Vaak wordt Dijon Mosterd gebruikt om mayonaise te maken;
maar ook hier kunt u kiezen voor uw favoriete mosterd
Erg gemakkelijk om te maken en helemaal naar eigen smaak.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Sauzen  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 4m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 stuk(s) eigeel
  • 25 gram pijnboompitten
  • 1 eetlepel (s) mosterd
  • 1 beetje zout
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 100 mL olie

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Pijnboompitten Mayonaise Werkwijze

  1. Alle ingredienten op kamertemperatuur brengen.
    (Belangrijk anders gaat uw mayonaise schiften! Dus als u uw eieren in de koelkast bewaard deze nog een uur buiten de koelkast laten staan)
  2. Rooster de pijnboompitten en laat deze afkoelen.
  3. Doe het eigeel met een beetje zout en een lepel mosterd in uw blender.
  4. Zet de blender aan en laat dit ongeveer 5 seconden mixen.
    Terwijl de blender draait giet u in een dun straaltje de olie erbij.
    Dan meteen de blender uitzetten.
  5. Voeg de pijnboompitten toe en knijp een kwart citroen uit boven uw blender mengbeker. mix dit nog een paar seconden zodat de pijnboompitten vermengd en vermalen zijn door de mayonaise.
  6. Met een spatel de pijnboompitten mayonaise eruit halen.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer