Bearnaisesaus

Bearnaisesaus is normaal lastig te maken.
In een blender is het heel snel gemaakt.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Sauzen  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 5m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 stuk(s) sjalot (gesnipperd)
  • 50 mL witte wijn
  • 50 mL witte wijn azijn of dragonazijn
  • 2 eetlepel (s) dragon
  • 1 eetlepel (s) kervel
  • 1 scheutjes citroensap
  • 1 naar smaak peper
  • 0.5 theelepel (s) zout
  • 200 gram boter
  • 3 stuk(s) eierdooiers (eigeel)

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij)

Bearnaisesaus Werkwijze

  1. Doe in een steelpannetje de gesnipperde sjalot, witte wijn,
    azijn, peper en dragon.
  2. Laat inkoken tot er ongeveer 2 eetlepels vocht over is,
    Dit vocht door een zeef halen en even bewaren.
    Bewaar het vocht.
  3. In een ander pannetje laat u de boter smelten.
  4. Doe  3 eidooiers en zout in de blender en laat deze paar seconden mixen.
  5. Terwijl uw blender aanstaat; giet u langzaam het ingekookte gezeefde vocht erbij.
    Giet daarna (terwijl de blender nog steeds aanstaat) in een heel dun straaltje de warme boter erbij.
    (Niet teveel boter in eens erin gieten! Wacht steeds met bijschenken tot de boter is opgenomen)
  6. Doe als laatste, nu alle boter is opgenomen nog een eetlepel verse dragon, kervel en scheutje citroensap toe.
  7. Blender uitzetten en het is klaar!!
    (even proeven evt nog wat zout,peper naar smaak toevoegen)
    De saus hoort lauw gegeten te worden.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer