Kastanjepuree (zoete)

Kastanjepuree is een seizoens- delicatesse die voor veel gerechten geschikt is. Bijvoorbeeld:. ijs, koekjes, taarten, pannenkoeken, in aardappelpuree, brood, chocoladegerechten, cake, pudding enz. Kastanjes zijn ook heel gezond, zitten vol mineralen, vitamines en vezels.
Ze bevatten veel minder calorieën dan andere noten en ze zijn machtig. Geeft snel een vol gevoel. Heerlijke smaak en makkelijk te maken met behulp van de blender.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Bijgerechten  - 
Klaar in: 2m  -  Bereidingstijd: 50m  - 
Waardering  0.00/5

Ingrediënten

Voor 5 personen ()

Recept

  • 500 gram tamme kastanjes
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel (s) honing
  • 1 stuk(s) vanillestokje (of een hallf zakje vanillesuiker)
  • 1 beetje water

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Kastanjepuree (zoete) Werkwijze

  1. Verwarm uw oven op 180 graden.
  2. Met een scherp mesje kruislings de platte kant inkerven.
    Ongeveer 45 minuten op een bakplaat in het midden van de oven bakken tot de schil op krult.
  3. Schil eraf halen en de kastanjes vast in de blender doen.
  4. In een steelpannetje een bodempje water doen en daar de basterdsuiker, vanillesuiker en honing in oplossen.
  5. Giet het suikerwater bij de kastanjes in uw blender en mix dit tot puree.
    Met een spatel eruit te halen.
  6. Is het nog te vochtig voor puree dan kunt u het terug doen in de pan en op laag vuur nog even laten indikken.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer