@esther_roland Haha
Sambal Hijau
Maak zelf verse sambal.







Ingrediënten
Voor 10 personen ()
Recept
- 15 stuk(s) groene lomboks
- 8 stuk(s) sjalotten (gesnipperd)
- 4 stuk(s) knoflooktenen (geperst)
- 2 theelepel (s) trassi
- 1 beetje zout
- 1 beetje zonnebloemolie
Voedingswaarde
(dieet, glutenvrij, lactose vrij)Sambal Hijau Werkwijze
- Maak de lomboks schoon en snijd ze in stukken.
Doe de gesnipperde sjalotten, de trassi, scheutje olie, zout en de lombok in de blender.
Mix dit glad in ongeveer 30 seconden. - Verhit een bakpan met een beetje olie op hoog vuur.
Bak de sambal nog ongeveer 2 minuten. (u kunt het met een spatel uit uw blender halen)
In een steriel potje bewaren in de koelkast (maand houdbaar.)