Bleekselderijsoep met Champignons

Gezellig bijkomen met een verse gebonden groenten champignonsoep.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Soepen  - 
Klaar in: 2m  -  Bereidingstijd: 5m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 stuk(s) stronk bleekselderij
  • 250 gram champignons
  • 1 stuk(s) knoflookteen
  • 2 eetlepel (s) boter
  • 1 stuk(s) bouillonblokje ( naar eigen keuze; vlees of groenten)
  • 1 stuk(s) gekookte aardappel (liefst van de vorige dag, of 1 snee brood)
  • 125 mL creme fraiche
  • 1 liter(s) kokend water
  • 1 naar smaak zout en peper

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij)

Bleekselderijsoep met Champignons Werkwijze

  1. Snij de selderij in grove stukken.
  2. Verhit de boter in de pan en bak daar  3 minuten de selderij, de knoflook,  en de champignons in.
  3. Doe alles vanuit de pan in de blender.
    Voeg het soepblokje en aardappel  toe en doe er kokend water bij tot de ingrediënten net onder komen te staan.. (kan alleen in hittebestendige bekers!) en laat het even pureren.
    Terwijl de blender draait kokend water blijven opgieten tot ongeveer een liter. zout en peper naar smaak.
  4. Verdeel de soep in 4 borden. In ieder bord een lepel crème fraîche doen.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer