Borlottibonen Saus

Heerlijke bonensaus voor over pasta en vleesgerechten.

 

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Sauzen  - 
Klaar in: 4m  -  Bereidingstijd: 30m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 300 gram verse borlottibonen in dop
  • 1 scheutje olijfolie
  • 50 gram dun gesneden plakken spek
  • 1 stuk(s) kleine ui
  • 2 stuk(s) knoflooktenen
  • stuk(s) verse salieblaadjes
  • 1 takje(s) verse rozemarijn
  • 1 theelepel sambal
  • 50 gram pittige geraspte kaas

Borlottibonen Saus Werkwijze

  1. Haal de bonen uit de dop.
  2. Snij het spek in stukken.
  3. Snij de ui en de knoflook fijn.
    Roets de rozemarijn zodat alle naalden van het takje af zijn.
  4. Kook de Borlottibonen in ongeveer 25 tot 30 minuten gaar.
    Afgieten, maar een scheutje kookvocht bewaren.
    Doe de bonen met een scheutje kookvocht in uw blender.
  5. Verwarm nu een bakpan en giet er een scheutje olie in.
    Als de olie heet is  het spek en de ui toevoegen en even kort aan fruiten.
    Voeg de salie blaadjes, knoflook en rozemarijn toe  en alles nog even roerbakken.
  6. Doe de inhoud van de pan bij de bonen in de blender.
    Pureer fijn.
    Daarna de saus terug doen in de pan en op zacht vuur laten pruttelen en op smaak komen.
    Roer de geraspte kaas door de saus heen zodat het erin smelt.
  7.  
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer