Kip met Macaroni voor Baby https://t.co/sntvB7Rtrx
Borlottibonen Saus
Heerlijke bonensaus voor over pasta en vleesgerechten.
Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 300 gram verse borlottibonen in dop
- 1 scheutje olijfolie
- 50 gram dun gesneden plakken spek
- 1 stuk(s) kleine ui
- 2 stuk(s) knoflooktenen
- stuk(s) verse salieblaadjes
- 1 takje(s) verse rozemarijn
- 1 theelepel sambal
- 50 gram pittige geraspte kaas
Borlottibonen Saus Werkwijze
- Haal de bonen uit de dop.
- Snij het spek in stukken.
- Snij de ui en de knoflook fijn.
Roets de rozemarijn zodat alle naalden van het takje af zijn. - Kook de Borlottibonen in ongeveer 25 tot 30 minuten gaar.
Afgieten, maar een scheutje kookvocht bewaren.
Doe de bonen met een scheutje kookvocht in uw blender. - Verwarm nu een bakpan en giet er een scheutje olie in.
Als de olie heet is het spek en de ui toevoegen en even kort aan fruiten.
Voeg de salie blaadjes, knoflook en rozemarijn toe en alles nog even roerbakken. - Doe de inhoud van de pan bij de bonen in de blender.
Pureer fijn.
Daarna de saus terug doen in de pan en op zacht vuur laten pruttelen en op smaak komen.
Roer de geraspte kaas door de saus heen zodat het erin smelt.
Blender Workshop