Sambal Tomaat

Heerlijke kruidenmengsel met o.a. pepers en tomaat.
Een echte smaakmaker.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Marinades en Kruidenmengsels  - 
Klaar in: 2m  -  Bereidingstijd: 6m  - 

Ingrediënten

Voor 10 personen ()

Recept

  • 15 stuk(s) rode pepers
  • 3 eetlepel (s) zongedroogde tomaten in olie
  • 3 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) knoflookbol (alle tenen)
  • 2 eetlepel (s) palmsuiker of basterdsuiker
  • 1 eetlepel (s) geraspte gemberwortel
  • 1 stuk(s) limoen
  • 2 scheutjes olie (1 in blender + 1 in pan)

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Sambal Tomaat Werkwijze

  1. Snij de pepers in stukken, snipper de uit en knoflook.
  2. Doe de zongedroogde tomaten in uw blender en voeg knoflook, pepers, gember, suiker en ui toe.
  3. Snij de limoen doormidden en verwijder eventuele pitjes.
    Knijp het sap er uit boven uw blender mengbeker.
    Voeg een scheutje olie toe.
    Pureer alles fijn.

  4. Verhit een pan en doe een beetje olie in de pan.
    Laat de sambal inkoken tot het meeste vocht verdampt is.
  5. In een schone pot bewaren in de koelkast.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer