@marcelvandriel Mijn oma zei altijd "100 zakken gort voor de nonnen ju"
Ansjovis Pesto
Pesto met extra smaak.
Heerlijk op belegde broodjes, over pasta of gewoon op een stokbroodje.
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 50 gram basilicumblaadjes
- 50 gram pijnboompitten
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 2 stuk(s) knoflooktenen
- 2 stuk(s) ansjovis filets
- 75 mL olijfolie
Voedingswaarde
(glutenvrij)Ansjovis Pesto Werkwijze
- Snij de knoflook fijn.
- In een pan de pijnboompitten en knoflook kort roosteren.
- Doe de pijnboompitten en knoflook in uw blender.
Voeg ansjovis, olijfolie en geraspte kaas toe en pureer helemaal fijn. - Even proeven, en eventueel nog wat peper en zout toevoegen.
(maar hoeft niet, kaas en ansjovis is al redelijk zout)