@marjoleintjevp Oja, nu je het zegt. Dat was bijna vergeten! Dat waren echt de beste feestjes.
Pompoensoep met Mango en Chillipeper
Hele krachtige soep waar je eerst zoet proeft en daarna het pittige.







Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 1 stuk(s) flespompoen
- 1 liter(s) groentebouillon (of kipbouillon)
- 1 beetje zout naar smaak
- 2 stuk(s) chilipeper
- 1 stuk(s) ui
- 2 stuk(s) mango
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 1 scheutje olijf of zonnebloemolie
Voedingswaarde
(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)Pompoensoep met Mango en Chillipeper Werkwijze
- Maak de ui schoon en snij deze in kleine stukken.
Maak de knoflook schoon en snij fijn. - Schil de mango, snij in stukken en verwijder de pit.
- Snij de pepers in fijn. (als je van pittig houdt dan met zaadjes erbij, anders zonder zaadjes. En je kan dan misschien ook beter kiezen om er maar 1 peper in te doen)
- Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in stukken.
- Doe een beetje olie in een grote bakpan.
Fruit de ui er ongeveer 1 minuut in. - Voeg pompoenblokjes toe aan de pan met ui en roerbak dit.
Voeg ook de mango stukjes toe en blijf goed roeren. - En vervolgens ook de knoflook mee bakken, en de peper.
- Giet nu de bouillon erbij en op laag vuur laten sudderen tot de pompoen zacht is.
- Als het zacht geworden is vult u de blender tot de helft met de soep en pompoen.
Laten mixen tot het fijn is.
Giet de soep over op een andere pan. - De andere helft van de soep ook in de blender en pureren.
- Ook dit giet u bij de pan. Even laten opwarmen voor serveren.
In ieder bord een beetje room.