Pompoen Pannenkoeken

Het is echt heel erg lekker!
En ook een manier om kinderen groenten te laten eten zonder dat ze het echt merken.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Overige Recepten  - 
Klaar in: 15m  -  Bereidingstijd: 30m  -  Wachttijd: 30m

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 200 gram pompoen
  • 200 mL melk
  • 150 gram bloem
  • 1 stuk(s) ei
  • 1 beetje zout
  • 1 scheutje zonnebloemolie
  • 1 beetje boter

Voedingswaarde

(vegetarisch)

Pompoen Pannenkoeken Werkwijze

  1. Verwarm de oven 200 graden.
  2. Snij de pompoen doormidden, verwijder t zaad.
    En 1 helft nog een keer door. (De andere helft van de pompoen kan je bewaren voor een ander recept)
    Doe de pompoenstukken in de oven met schil.
    Straks als deze gaar is dan is het veel gemakkelijker om de schil eraf te snijden.
    Besprenkel de pompoen met wat olie.
    Laat ongeveer 25 minuten in de oven bakken.
  3. Haal de pompoen uit de oven en laat een beetje afkoelen.
    Verwijder de schil en snij de stukjes nog wat kleiner.
    Doe de pompoen in de blender.
  4. Doe  de bloem met een mespunt zout in de blender.
     
    Voeg de eieren en banaan toe en 2 dl. melk toe en mix dit alles tot een glad beslag.
     
     Laat het beslag 30 minuten rusten (ik laat het altijd in de blender beker)
     
    Verhit een klontje boter in een pan met anti baklaag en giet vanuit de blender het beslag in de pan en laat het beslag alle kanten uitvloeien,door de pan scheef te houden.
     
    Bak de pannenkoeken op een halfhoog vuur aan beide zijden licht bruin. Smakelijk!

    Je kan zelf kiezen wat er op je pannenkoek komt.
    Zoet of hartig is beide lekker.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer