Kruiden Boter

Verse knoflookboter smaakt bijna overal lekker bij.
Heerlijk bijgerecht of als appetizers met broodjes.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Bijgerechten  - 
Klaar in: 1m  -  Wachttijd: 30m

Ingrediënten

Voor 10 personen ()

Recept

  • 1 stuk(s) pakje zachte roomboter
  • 2 takje(s) tijm
  • 15 takje(s) selderij
  • 4 tenen knoflook (geperst)
  • 1 beker creme fraiche 125ml

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij)

Kruiden Boter Werkwijze

  1. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen zodat deze heel zacht is.
  2. Doe de crème fraîche, de tijm, de knoflook en de peterselie in de blender en mix dit voor enkele seconden.
  3. Doe vervolgens de roomboter er bij in en laat nog even vermengen.
  4. Daarna met een spatel of een lepel het van de zijkanten vegen en nog met de seconden knop het laten pureren.
  5. Met een spatel eruit halen en in plastic of aluminium folie verdelen in 1 streep.
    Deze rolt u op en laat het hard worden in de koelkast.
  6. In plaats van peterselie is het ook heel lekker om basilicum te gebruiken of selderij. Tip: om uw blender hierna goed schoon te krijgen doet u maar een paar druppels afwasmiddel in uw blender en een kwart liter heet water. Laat de blender nog even goed mixen. Wast zichzelf dan grotendeels schoon. Niet te veel afwasmiddel want het schuimt natuurlijk enorm.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer