Aubergine Puree

Aubergine puree is lekker met stokbrood, als broodbeleg,
en bij vlees of vis.
Een heerlijk Mediterrane recept.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Bijgerechten  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 45m  - 

Ingrediënten

Voor 6 personen ()

Recept

  • 2 stuk(s) aubergines
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 60 mL olijfolie
  • 1 scheutjes citroensap
  • 1 theelepel (s) vers gehakte oregano
  • 2 eetlepel (s) vers gehakte peterselie
  • 1 eetlepel (s) amandelen (gehakt)
  • 1 naar smaak zout en peper

Voedingswaarde

(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Aubergine Puree Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Prik de aubergines met een vork een aantal keer rond om.
    Leg ze in het midden van de oven en laat het 30 tot 40 minuten roosteren.
    af en toe de aubergine omdraaien.
  3. Aubergines laten afkoelen. (willen geen verbrande vingers!)
  4. Snij ze dan in de lengte doormidden en haal het vruchtvlees eruit
  5. Doe het vruchtvlees van de aubergine in uw bender.

    Voeg daarbij toe: de knoflook, olie, citroensap, oregano, peterselie, amandelen, peper en zout.
  6. Deksel op de blender en pureer het allemaal tot een gladde massa.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer