Pasta Carbonara

Pasta met een romige saus en spek.
Je denkt aan een blender vaak aan sappen en smoothies;
maar je maakt er ook van dit soort heerlijke gerechten mee.
Het is ook nog eens heel snel gemaakt.
Je weet precies wat je eet en wordt niet bedot door wat er op een pakje of potje staat.
En je kan het nog aanpassen naar eigen smaak.
Experimenteer en maak je eigen saus door extra's toe te voegen.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Hoofdgerechten  - 
Klaar in: 2m  -  Bereidingstijd: 15m  - 

Ingrediënten

Voor 2 personen ()

Recept

  • 2 stuk(s) eierdooier (eigeel)
  • 150 gram ontbijtspek (fijngesneden)
  • 4 eetlepel (s) olijfolie
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 handvol (s) peterselie
  • 150 gram geraspte parmezaan en/of pecorino kaas
  • 2 stuk(s) knoflookteen
  • 1 naar smaak zout en peper
  • 250 gram pasta

Pasta Carbonara Werkwijze

  1. Kook de pasta volgens de verpakking, al dente.
  2. Snipper de ui en knoflook
  3. Een beetje olijfolie in de pan doen en verhitten op laag/midden vuur.
    Bak hierin de ontbijtspek en de ui en de tot het heerlijk gaat geuren.
    (ongeveer 3 a 4 minuten)
  4. Doe de eierdooiers, peterselie en de kaas in de blender en mix dit ongeveer 20 seconden.

    Doe dit de spek en knoflook in de pan en laat dit kort opwarmen.
  5. En als laatste; doe de spaghetti ook in de pan en roer de saus goed door de pasta heen.
    Meteen serveren!
    Als variant kunt u er ook champignons bij doen. (deze dan met de spek mee bakken)
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer