Wiener Melange

Lekker romige koffie gemaakt met uw blender.
Door de snelheid van de blender word oploskoffie opgeklopt
tot een soort mokka crème.

Dit kan met ieder merk oploskoffie behalve met Maccona lukt het gewoonweg niet. (daar zit geen eiwit in en in andere goedkopere merken wel)

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Overige Recepten  - 
Klaar in: 2m  -  Bereidingstijd: 1m  - 

Ingrediënten

Voor 8 personen ()

Recept

  • 1 eetlepel (s) oploskoffie (geen Maccona)
  • 0.13 liter(s) koud water
  • 1 dL warme melk
  • 1 naar smaak suiker of zoetstof

Voedingswaarde

(dieet, vegetarisch, glutenvrij)

Wiener Melange Werkwijze

  1. In een vetvrij mengglas het water en oploskoffie opkloppen op stand 1.
    Er ontstaat een bruine rand in het mengsel.
    Zo gauw als u de rand ziet haalt u de deksel van de blender af (terwijl deze nog mixt) en
    op stand 2 nog even door gaan tot de rand is opgetrokken.
  2. Nu is de oploskoffie helemaal stijf opgeklopt! Blender uitzetten.
  3. Vul de koffie  kopjes 3/4 met hete melk en evt suiker naar smaak.
  4. Daarop een volle eetlepel van het verkregen mokkaschuim.
  5. De kopjes goed roeren voor het drinken.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer