Kip met Macaroni voor Baby https://t.co/sntvB7Rtrx
Brandnetelsoep
Brandnetel zit vol met caroteen, vitamine C, en ijzer.
Brandnetelsoep is heel goed voor de spijsvertering en is bloedzuiverend.
En het is een heerlijke soep.
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 200 gram brandetels (verse jonge groene top bladeren)
- 1 stuk(s) ui
- 1 stuk(s) knoflookteen
- 1 stuk(s) gekookte aardappel (liefst van de vorige dag, of 1 snee brood)
- 1 liter(s) groentebouillon
- 2 stuk(s) gekookte eieren
- 1 naar smaak zout en peper
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)Brandnetelsoep Werkwijze
- Maak de ui schoon en snipper deze.
- Verwarm de olie in een pan en laat hierin de ui en de knoflook fruiten tot ui glazig is geworden.
- Doe een bodempje groentebouillon erbij en voeg ook de brandneteltoppen toe en laat het even koken.
Als de brandnetels zijn geslonken doet u de inhoud van de pan in uw blender. - Voeg de gekookte aardappel en peper en zout toe.
Giet nog wat bouillon erbij tot de blender voor de helft gevuld is. - Pureer het ongeveer 20 seconden tot de soep fijn gemalen is.
- Giet de brandnetelbouillon in een pan met de overige bouillon en laat het nog even opwarmen voordat u het opdient.
- Als u de soep serveert in ieder bord een half gekookt ei toevoegen.
- Doordat u een aardappel laat mee pureren is de soep gebonden. Het liefst een aardappel restant van de vorige dag. Die binden nog beter!
(Tip:Pluk geen brandnetels langs de weg.)