Brandnetelsoep

Brandnetel zit vol met caroteen, vitamine C, en ijzer.

Brandnetelsoep is heel goed voor de spijsvertering en is bloedzuiverend.

En het is een heerlijke soep.

 

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Soepen  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 15m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 200 gram brandetels (verse jonge groene top bladeren)
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) knoflookteen
  • 1 stuk(s) gekookte aardappel (liefst van de vorige dag, of 1 snee brood)
  • 1 liter(s) groentebouillon
  • 2 stuk(s) gekookte eieren
  • 1 naar smaak zout en peper

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Brandnetelsoep Werkwijze

  1. Maak de ui schoon en snipper deze.
  2. Verwarm de olie in een pan en laat hierin de ui en de knoflook fruiten tot ui glazig is geworden.
  3. Doe een bodempje groentebouillon erbij en voeg ook de brandneteltoppen toe en laat het even koken.
    Als de brandnetels zijn geslonken doet u de inhoud van de pan in uw blender.
  4. Voeg de gekookte aardappel en peper en zout toe.
    Giet nog wat bouillon erbij tot de blender voor de helft gevuld is.
  5. Pureer het ongeveer 20 seconden tot de soep fijn gemalen is.
  6. Giet de brandnetelbouillon in een pan met de overige bouillon en laat het nog even opwarmen voordat u het opdient.
  7. Als u de soep serveert in ieder bord een half gekookt ei toevoegen.
  8. Doordat u een aardappel laat mee  pureren is de soep gebonden. Het liefst een aardappel restant van de vorige dag. Die binden nog beter!
    (Tip:Pluk geen brandnetels langs de weg.)
  9.  
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer