Aalbessen Coulis

Heerlijke saus over bijvoorbeeld: Pudding, Roomijs, Kwarktaart, Pannenkoeken en cake.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Sauzen  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 5m  - 
Waardering  5.00/5

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 500 gram aalbessen
  • 100 gram suiker
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 1 dL water
  • 4 eetlepel (s) water voor in de pan

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Aalbessen Coulis Werkwijze

  1. Was de aalbessen goed schoon en haal de bessen van de takjes af.  (eraf roetsen :-))
  2. Doe de bessen in de blender en knijp het sap uit de citroen boven uw blender mengbeker.
  3. Mix dit helemaal fijn in ongeveer 10 seconden.
  4. De aalbessen door een zeef halen zodat er een heldere saus ontstaat.
    Voorzichtig met een spatel aandrukken niet roeren.
  5. Doe de 4 eetlepels water in een klein pannetje op laag vuur.
    Smelt hier in het suiker.
    Als het net begint te karameliseren. (lichtbruin begint te kleuren) de aalbessensaus toevoegen in de pan.
  6. Even op middelhoog vuur tot het zacht gaat koken.
    Daarna vuur laag zetten en nog een minuut of drie laten pruttelen.
  7. Als u de saus warm wilt serveren kunt u het au bain-marie warm houden.
    Anders laten afkoelen en in koelkast bewaren.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer